„НАПРАВИХ ДОБРИНА 2021“

„НАПРАВИХ ДОБРИНА 2021“

„НАПРАВИХ ДОБРИНА 2021“

20.12.2021

„НАПРАВИХ ДОБРИНА 2021“

ГОДИШНА НАГРАДА НА МКБППМН И ОБЩИНА ПРОВАДИЯ

На 20.12.2021г. в зала 204 в административната сграда на Община Провадия се състоя връчването на наградите на номинираните ученици за приза на Местната комисия и Общината „Направих добрина“.

Наградите на младите добротворци връчи Кметът на Община Провадия, д.т.н. Жоро Илчев в ранния следобед на светлия Игнажден. Кметът благодари на децата за сторените от тях добрини и отправи пожелания направеното добро да се множи и да получава все така признание.

Наградата „Направих добрина“ се връчва от 2016г. до сега и имената на всички носители са вписани в летописната книга на Община Провадия. Голямата награда е индивидуална и се състои от плакет и диплом.

Съгласно статута всички номинирани ученици получават награди в няколко категории: Достойна постъпка, Пример за подражание, Благородно сърце, Сговорна дружина. Наградите в различните категории се състоят от грамота и значка с логото на наградата – бяла лястовица. Комисията определя и предметни стимули за всяка добра постъпка.

Целта на Годишната награда „Направих добрина“, която вече е набрала голяма популярност, е да стимулира изявата на качества като толерантност, съпричастност и доброта, както и да провокира желание у младите хора да правят добри дела.

Седемнадесет ученици бяха предложени аргументирано за награждаване от директорите на своите училища. Съставът на МК с Председател зам.-кмета, г-жа Стефка Христова, разгледа постъпилите номинации, сред които нямаше постъпка, която да заслужи голямата награда, но добрите дела на всички бяха възнаградени.

В категория Достойна постъпка отличените са Петър Галин Николов от 7 а клас, Виктор Миленов Янков – 7 б клас, Талят Шабанов Йълмазов – 7 б клас, Самуил Пламенов Тодоров – 6 а клас, възпитаници на Първо ОУ „ Христо Смирненски“, които са намерили и предали в полицията портфейл с документи и голяма сума пари. В същата категория за своята добрина е възнаграден Юлиян Севдов Йорданов от 7 клас, ОУ „Васил Левски“, с. Бозвелийско, който е намерил и предал скъп смартфон.

В категория Пример за подражание са отличени Мелиса Андреева Асенова от 7 а клас, Първо ОУ „Христо Смирненски“, която е оказала помощ на човек в затруднено материално положение, Димитър Дамянов Станев – 7 а клас от същото училище , който защитил човек с увреждане, Алисия Йосифова Алексиева - 7 а клас, Първо ОУ „Христо Смирненски“ за оказана помощ на възрастен човек, Гергана Тодорова Горанова - 5 а клас, Първо ОУ „ Христо Смирненски“ за приятелския си жест към дете с увреждане.

В същата категория за ново добро дело е номиниран миналогодишният носител на голямата награда десетокласникът от ПГХРТ „Цар Симеон Велики“ Асан Рашидов Османов, който е оказал помощ при инцидент, както и съучениците му Виктория А. Николова от 10 б клас и Исмаил А. Исмаил – 9 а клас, които са помогнали съответно на семейство в затруднено материално положение и възрастен човек в нужда.

Отличените в категория Благородно сърце са седмокласниците Александър Дачев Дачев, Ивана Дамянова Станева, шестокласничката Мелиса Меридин Ебазер - всички възпитаници на Първо ОУ „Христо Смирненски“, както и двамата десетокласници от ПГХРТ „Цар Симеон Велики“ Николай Х. Тодоров и Керем О. Фахриев, които са спасили или погрижили за бездомни животни.

В първия ден от коледно-новогодишните празници добротворците от община Провадия получиха признание за своите дела и дадоха достоен пример в духа на коледните празничните традиции.

Местната комисия изказва специална благодарност на директорите на Първо ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Васил Левски“ - с. Бозвелийско и ПГХРТ „Цар Симеон Велики“ за старателно аргументираните предложения, както и на учителите, които са предразположили децата да разкажат за добрините, които са сторили и пожелава на всички успешна и плодотворна нова 2022 година!

Провадия Плюс